Home » » Top Ten Youtubers

Top Ten Youtubers

Sekarang, sudah banyak cara boleh jadi popular.
Bukan sahaja dengan blog, tapi dengan Youtube pun boleh.
Kalau dulu, kita sering dihimpunkan dengan Youtubers / Vloggers daripada Barat, seperti NigaHiga, Kevumba, RayWilliamJohnson dan macam-macam lagi.
Tapi sekarang, vloggers daripada Malaysia juga sudah mula mendapat tempat di negara kita.

Sedang enak menikmati video-video vlogger Malaysia, aku terbukak video ni.
Iaitu video 'TOP 10 MALAYSIAN YOUTUBERS!' - iaitu sebuah video yang menyenaraikan Youtubers & Vloggers terkemuka di Malaysia.
Walaupun bukannya keputusan rasmi, tapi memang betul.
Mereka yang tersenarai adalah antara vlogger-vlogger Malaysia yang sedang mencipta nama sekarang,




 vlogger, mat luthfi, ini anwar hadi, maria elena, afiqsays, malaysia, malaysian, youtube, celebrity, siapakah mat luthfi, biodata anwar hadi, video seks, awek melayu gersang, buah dada halal, Aiman Azlan, Polkadot Doughnut, Shahrincool, Van Deanvar, Mentol Pecah, Kyopropaganda,  Cikgu Shida Dari Parit , malaysia, nigahiga, kevjumba, cara buat vlog, cara buat blog, vlogger malaysia, gambar vlogger, afiqsays keluar kosmo, tempat belajar mat lutfi , tempoat belajar ini anwar hadi, tesl, fesyen tudung maria elena, bf maria elena, abang fatin liyana, fatin liyana, honeykoyuki, gambar geng fatin liyana, geng maria elena, cik epal
Vlogger Malaysia yang berasal daripada Kedah dan kini sedang menuntut di Australia. Video-videonya penuh dengan unsur-unsur pengajaran dan juga humour. Rasanya, video yang menaikkan nama beliau dalam area vlogger di Malaysia adalah video 'Selamat Hari Ibu 2010' . Dan semenjak itu, video-video terbaru beliau sentiasa dinanti-nantikan oleh peminatnya.


 vlogger, mat luthfi, ini anwar hadi, maria elena, afiqsays, malaysia, malaysian, youtube, celebrity, siapakah mat luthfi, biodata anwar hadi, video seks, awek melayu gersang, buah dada halal, Aiman Azlan, Polkadot Doughnut, Shahrincool, Van Deanvar, Mentol Pecah, Kyopropaganda,  Cikgu Shida Dari Parit , malaysia, nigahiga, kevjumba, cara buat vlog, cara buat blog, vlogger malaysia, gambar vlogger, afiqsays keluar kosmo, tempat belajar mat lutfi , tempoat belajar ini anwar hadi, tesl, fesyen tudung maria elena, bf maria elena, abang fatin liyana, fatin liyana, honeykoyuki, gambar geng fatin liyana, geng maria elena, cik epal
Seorang vlogger Malaysia yang tidak kurang hebatnya. Juga berasal daripada Kedah, dan videonya lebih berkisar kepada isu-isu semasa dalam masyarakat. Mengambil jurusan TESL, jadi, sebab itulah video-video beliau banyak menggunakan bahasa Inggeris. Tapi seingat aku, sekali dua je aku layan video mamat ni.


 vlogger, mat luthfi, ini anwar hadi, maria elena, afiqsays, malaysia, malaysian, youtube, celebrity, siapakah mat luthfi, biodata anwar hadi, video seks, awek melayu gersang, buah dada halal, Aiman Azlan, Polkadot Doughnut, Shahrincool, Van Deanvar, Mentol Pecah, Kyopropaganda,  Cikgu Shida Dari Parit , malaysia, nigahiga, kevjumba, cara buat vlog, cara buat blog, vlogger malaysia, gambar vlogger, afiqsays keluar kosmo, tempat belajar mat lutfi , tempoat belajar ini anwar hadi, tesl, fesyen tudung maria elena, bf maria elena, abang fatin liyana, fatin liyana, honeykoyuki, gambar geng fatin liyana, geng maria elena, cik epal
Antara blogger yang hebat juga di Malaysia. Bekas pelajar UTP dalam kursus Kejutueraan Kimia. Rasanya ramai blogger , khususnya blogger perempuan kenal dan cukup familiar dengan Maria Elena ni kan? Secara jujur, memang aku suka sangat dengar Maria Elena si speaking English. Dan video-videonya pun kelakar dan lawak.


 vlogger, mat luthfi, ini anwar hadi, maria elena, afiqsays, malaysia, malaysian, youtube, celebrity, siapakah mat luthfi, biodata anwar hadi, video seks, awek melayu gersang, buah dada halal, Aiman Azlan, Polkadot Doughnut, Shahrincool, Van Deanvar, Mentol Pecah, Kyopropaganda,  Cikgu Shida Dari Parit , malaysia, nigahiga, kevjumba, cara buat vlog, cara buat blog, vlogger malaysia, gambar vlogger, afiqsays keluar kosmo, tempat belajar mat lutfi , tempoat belajar ini anwar hadi, tesl, fesyen tudung maria elena, bf maria elena, abang fatin liyana, fatin liyana, honeykoyuki, gambar geng fatin liyana, geng maria elena, cik epal
Blogger yang sedang menuntut di University of Toronto, Kanada. Videonya lebih bersifat Islamik & dan apa yang menarik tentang vlogger ini adalah kamera & kualiti video yang dihasilkan.


 vlogger, mat luthfi, ini anwar hadi, maria elena, afiqsays, malaysia, malaysian, youtube, celebrity, siapakah mat luthfi, biodata anwar hadi, video seks, awek melayu gersang, buah dada halal, Aiman Azlan, Polkadot Doughnut, Shahrincool, Van Deanvar, Mentol Pecah, Kyopropaganda,  Cikgu Shida Dari Parit , malaysia, nigahiga, kevjumba, cara buat vlog, cara buat blog, vlogger malaysia, gambar vlogger, afiqsays keluar kosmo, tempat belajar mat lutfi , tempoat belajar ini anwar hadi, tesl, fesyen tudung maria elena, bf maria elena, abang fatin liyana, fatin liyana, honeykoyuki, gambar geng fatin liyana, geng maria elena, cik epal
Seorang vlogger daripada Terengganu. Ada yang cakap best, ada yang cakap tak. Bagi aku, cara penyampaiannya & kualiti microphone yang digunakan agak tak best. Dan kebanyakkan video-videonya macam suka memburukkan orang lain. Entahlah. Lain orang, lain pendapat kan?


 vlogger, mat luthfi, ini anwar hadi, maria elena, afiqsays, malaysia, malaysian, youtube, celebrity, siapakah mat luthfi, biodata anwar hadi, video seks, awek melayu gersang, buah dada halal, Aiman Azlan, Polkadot Doughnut, Shahrincool, Van Deanvar, Mentol Pecah, Kyopropaganda,  Cikgu Shida Dari Parit , malaysia, nigahiga, kevjumba, cara buat vlog, cara buat blog, vlogger malaysia, gambar vlogger, afiqsays keluar kosmo, tempat belajar mat lutfi , tempoat belajar ini anwar hadi, tesl, fesyen tudung maria elena, bf maria elena, abang fatin liyana, fatin liyana, honeykoyuki, gambar geng fatin liyana, geng maria elena, cik epal
Bila layan video daripada vlogger yang sedang menetap di UK ni, rasa macam layan video Kevjumba pulak. Seorang yang sangat kreatif. Cuma harap antonasi suara boleh dipelbagaikan dalam video-video yang akan datang sebab kalau tengok video-video yang lain, suaranya agak mendatar.


 vlogger, mat luthfi, ini anwar hadi, maria elena, afiqsays, malaysia, malaysian, youtube, celebrity, siapakah mat luthfi, biodata anwar hadi, video seks, awek melayu gersang, buah dada halal, Aiman Azlan, Polkadot Doughnut, Shahrincool, Van Deanvar, Mentol Pecah, Kyopropaganda,  Cikgu Shida Dari Parit , malaysia, nigahiga, kevjumba, cara buat vlog, cara buat blog, vlogger malaysia, gambar vlogger, afiqsays keluar kosmo, tempat belajar mat lutfi , tempoat belajar ini anwar hadi, tesl, fesyen tudung maria elena, bf maria elena, abang fatin liyana, fatin liyana, honeykoyuki, gambar geng fatin liyana, geng maria elena, cik epal
Video-video yang dihasilkan oleh vlogger ni sangat sempoi. Menarik dan kreatif. Cuma kadang-kadang rasa singkat sangat video yang beliau buat.


 vlogger, mat luthfi, ini anwar hadi, maria elena, afiqsays, malaysia, malaysian, youtube, celebrity, siapakah mat luthfi, biodata anwar hadi, video seks, awek melayu gersang, buah dada halal, Aiman Azlan, Polkadot Doughnut, Shahrincool, Van Deanvar, Mentol Pecah, Kyopropaganda,  Cikgu Shida Dari Parit , malaysia, nigahiga, kevjumba, cara buat vlog, cara buat blog, vlogger malaysia, gambar vlogger, afiqsays keluar kosmo, tempat belajar mat lutfi , tempoat belajar ini anwar hadi, tesl, fesyen tudung maria elena, bf maria elena, abang fatin liyana, fatin liyana, honeykoyuki, gambar geng fatin liyana, geng maria elena, cik epal
Antara vlogger dan pembuat filem indie yang sangat kreatif dan berani. Walaupun topik-topik yang dibincangkan agak berbentuk 18sx seperti 'Awek Melayu Gersang', 'Buah Dada Halal' dan macam-macam lagi.. Tapi memang sangat menarik video-videonya. Oh ya. Jangan tak tau yang Afiqsays selalu sangat keluar kat surat khabar & majalah. (Klik sini)


 vlogger, mat luthfi, ini anwar hadi, maria elena, afiqsays, malaysia, malaysian, youtube, celebrity, siapakah mat luthfi, biodata anwar hadi, video seks, awek melayu gersang, buah dada halal, Aiman Azlan, Polkadot Doughnut, Shahrincool, Van Deanvar, Mentol Pecah, Kyopropaganda,  Cikgu Shida Dari Parit , malaysia, nigahiga, kevjumba, cara buat vlog, cara buat blog, vlogger malaysia, gambar vlogger, afiqsays keluar kosmo, tempat belajar mat lutfi , tempoat belajar ini anwar hadi, tesl, fesyen tudung maria elena, bf maria elena, abang fatin liyana, fatin liyana, honeykoyuki, gambar geng fatin liyana, geng maria elena, cik epal
Video-video yang dihasilkan penih dengan unsur lawak jenaka & humour. Memang menarik. Cubalah tengok. Confirm korang tergelak-gelak. Memang best! Rasanya Amir Raja Lawak pun tak boleh lawan lawak diorang. Haha


 vlogger, mat luthfi, ini anwar hadi, maria elena, afiqsays, malaysia, malaysian, youtube, celebrity, siapakah mat luthfi, biodata anwar hadi, video seks, awek melayu gersang, buah dada halal, Aiman Azlan, Polkadot Doughnut, Shahrincool, Van Deanvar, Mentol Pecah, Kyopropaganda,  Cikgu Shida Dari Parit , malaysia, nigahiga, kevjumba, cara buat vlog, cara buat blog, vlogger malaysia, gambar vlogger, afiqsays keluar kosmo, tempat belajar mat lutfi , tempoat belajar ini anwar hadi, tesl, fesyen tudung maria elena, bf maria elena, abang fatin liyana, fatin liyana, honeykoyuki, gambar geng fatin liyana, geng maria elena, cik epal
Pelajar UiTM Lendu, Alor Gajah, Melaka. Memang cukup kreatif dalam menghasilkan video. Antara video yang best daripada Kyopropaganda adalah ToothBrusher Interview. Menarik dan kelakar!




Tapi rasanya, ada seorang selebriti Youtube Malaysia yang tertinggal dalam carta.
Cuba teka sapa?
Siapa lagi kalau bukan : Cikgu Shida Dari Parit

 vlogger, mat luthfi, ini anwar hadi, maria elena, afiqsays, malaysia, malaysian, youtube, celebrity, siapakah mat luthfi, biodata anwar hadi, video seks, awek melayu gersang, buah dada halal, Aiman Azlan, Polkadot Doughnut, Shahrincool, Van Deanvar, Mentol Pecah, Kyopropaganda,  Cikgu Shida Dari Parit , malaysia, nigahiga, kevjumba, cara buat vlog, cara buat blog, vlogger malaysia, gambar vlogger, afiqsays keluar kosmo, tempat belajar mat lutfi , tempoat belajar ini anwar hadi, tesl, fesyen tudung maria elena, bf maria elena, abang fatin liyana, fatin liyana, honeykoyuki, gambar geng fatin liyana, geng maria elena, cik epal

Biarlah apa pun orang nak cakap. Aku pun tak minat dia ni.
Tapi rasanya dalam semua vlogger & Youtube Celebrities dalam Malaysia ni, dialah yang paling popular.
Banyak kali masuk TV, radio, surat khabar dan majalah.

3 comments:

  1. klu bab2 vlogger, rsanya laki yg lebih menyerlah..perempuan mcm kurang sopan je buat video semua ni

    ReplyDelete
  2. faradyable mane!!

    ReplyDelete
  3. sebenrnyew.. jujurlah aku x kisah antara blogger yg paling menyerlah atau x.. tapi mngikut kpndaian & kreativiti msing2 adew klbihan & kekurgan sndri.. apepon.. sumenyew ade best ade x.. dan ade sbliknyew~ apepon.. mmg dri segi kesungguhan.. msing2 ckup bersaing dlm teknologi skrang ni... dlm kbnyakkn mereka ni yg aku tgok video dorg un xkurg hebatnyew...

    peace no war @##

    ReplyDelete